Elérhetőségek

Arany Strucc Szálloda-Étterem

Cím: 9730 Kőszeg,
Várkör 124.

NTAK regisztrációs szám: SZ21001220
Telefonszám: +3694 360323Bemutatkozás


NTAK regisztrációs szám: SZ21001220


Arany Strucc Szálloda, Étterem, Cukrászda

Az Arany Strucc Szálloda Kőszeg város központjában lévő Főtéren található. Barokk stílusban épült a 17. században. Nevét egykori tulajdonosáról, Strauss vendégfogadósról kapta.

Magyarország egyik legrégebbi szállodája, létéről már az 1700-as elöljárósági jegyzőkönyvek is tanúskodnak.

2001-ben az Irottkő Natúrpark Egyesület az "Elismert Vendéglátóhely" örökös címet adományozta, a magas színvonalú vendéglátás elismeréséül. 

350 éves múltú vendéglátóhely 35 fős szállodai férőhellyel rendelkezik. Éttermünk 120 fős, különtermünk 35 fő kiszolgálására alkalmas.
Saját cukrászüzemmel rendelkező cukrászdánk 30 vendéget fogad be. 

A szállodához tartozik egy gyönyörűen berendezett cukrászda és cukrászüzem, ahonnan friss, helyben készített finomságok rendelhetők.

A házban szépségszalon is üzemel, ahol fodrászat, kozmetika és manikűr várja a vendégeket.

A szálloda családias vendégszeretettel fogadja a város műemlékeivel, természeti szépségeivel, jellegzetes növény- és állatvilággal ismerkedni vágyó látogatókat.

Vaol.hu írta rólunk, hiszen mi lettünk 2022-ben város kategóriában Vas vármegye kedvenc törzshelye:

Egyen, igyon egy jót az ország legrégebbi fogadójában, a kőszegi Arany Struccban! 

Egy álmos reggel térünk be a kőszegi Arany Strucc fogadóba. Ahogy a város utcái kezdenek megtelni élettel, úgy készülnek a vendéglő munkatársai az előttük álló napra: csinosítják a teraszt, kiteszik az étlapokat, a konyhában készülnek az aznapi menü fogásai. Összeszokott csapat dolgozik itt, hiszen Sebestyén József 1999 óta működteti a helyet.

– Nagyok az elvárások, ugyanis az ország legrégebbi fogadója a miénk – mondja, miközben szépen elrendezi a polcokon a poharakat, tisztítja a pultot. – A feljegyzések szerint a fogadó eredeti épülete barokk stílusban épült a XVII. században. Szállodánk létéről az 1718-as elöljárósági jegyzőkönyvek tanúskodnak. Első tulajdonosa Strauss Ignác, akitől az Arany Strucc nevet kapta. A homlokzaton levő bronz dombormű ma is látható.
 
Vendég érkezik, Sebestyén József hozzá siet, a beszélgetést lányaival, Dórával és Rékával folytatjuk.

– Meglepetés volt számunkra, hogy mi is részesei lettünk a versenynek – folytatja Sebestyén Dóra. – Kaptunk egy levelet a szervezőktől, így szereztünk tudomást róla. Pozitívan fogadtuk a jelölést, egyfajta visszaigazolásnak vettük. A hozzánk betérő vendégek pedig folyamatosan mondták, hogy leadták az aznapi szavazatukat. Titkon bíztunk benne, hogy megnyerhetjük a versenyt.
Az Arany Struccban hétköznap kedvelt a menü, délben meg is telik a fogadó.

– Az étlapot sokszor a törzs­vendégeinkkel együtt állítjuk össze – veszi át a szót Sebestyén Réka. – Apu gyakran megkérdezi tőlük, a jövő héten mit ennének szívesen. Így kerül a választékba például a szalontüdő vagy éppen a rakott krumpli. Megtörtént, hogy egy bácsika a piacról visszafelé jövet nagy adag zöldséget adott be nekünk, aznap a séfünk azt is felhasználta. Így, nagy szerető közegben működünk. Az à la carte kínálatot úgy állítottuk össze, hogy azon a hagyományos ételek szerepeljenek. Vannak csülkös fogások, csirkemell íjász módra és az elmaradhatatlan rántott ételek. Az ételeket úgy tálaljuk, mintha a vendégek nagymamája főzte volna őket. A nagy adagok melletti másik erősségünk pedig a kézműveshamburger-választék. Ez már kiforrta magát. Azonban a jövőben szeretnénk megújítani az étlapot.

Időközben visszatér Sebestyén József, és nem kis büszkeséggel meséli, hogy az Arany Strucc azon kevés helyek egyike, ahol hétvégente van élő zene.
 
– A fiatalok mellett az idősebb kőszegiek is szívesen jönnek hozzánk szombaton este, hiszen sokakban előjönnek a régi emlékek – részletezi. Megtudjuk, a foglalásokkal jól állnak, már készülnek a pünkösdi időszakra, illetve a közelgő nyárra. Gyakran állnak meg itt egy-egy frissítőre a környéken túrázók, miként a városba látogatók is szívesen szállnak meg náluk. Sebestyén József és kollégái napról napra igyekeznek megfelelni az évszázados hagyományoknak. A Törzshely játék szavazatai is bizonyítják, eddig sikerült
 
 
 

Az interjút a képekkel, videóval az alábbi linken nézhetik meg: 

https://www.vaol.hu/helyi-kozelet/2022/04/egyen-igyon-egy-jot-az-orszag-legregebbi-fogadojaban-a-koszegi-arany-struccban-fotok-videok?fbclid=IwAR2QDXCBnYHWWwCWT22mtUXXsM3uwbzY9QmvofZ1lTCpVT_6osrEPCuxXmg

 
Vissza az előző oldalra!
Arany Strucc Szálloda-Étterem - Magyar