Szolgáltatások

Szálloda

Az  Arany Strucc Hotel  épülete Kőszeg központjában található. A szálláshelyen étterem és bár, szobáiban pedig kábel-TV várja a vendégeket. A hotel teljes területén ingyenes a Wi-Fi. ...

Részletek
Étterem

A  Főtér en járva nem érdemes kihagyni a város legrégebbi vendéglőjét, melyben ma nemcsak szálloda, hanem étterem, cukrászda és cukrászüzem is működik. A városban csak itt kapható az ún. &bdq...

Részletek

Étterem


Főtéren járva nem érdemes kihagyni a város legrégebbi vendéglőjét, melyben ma nemcsak szálloda, hanem étterem, cukrászda és cukrászüzem is működik. A városban csak itt kapható az ún. „Kőszegi szelet”.

A Strucc Étterem és Cukrászda az Arany Strucc Hotelhez tartozik, amely Magyarország legrégebbi olyan szállodája, mely 1579 óta vendéglátói múltra tekint vissza. Nevét  Strauss (Strucc) vendégfogadósról kapta, melyre a homlokzaton egy arany strucc és egy magyar-német nyelvű felirat is emlékeztet. Az épületet barokk stílusban a 17. században átépítették. A korabeli boltíves termek falain régi kőszegi képek idézik fel a város egykori hangulatát.

Hangulatos teraszon is élvezhető a Fő tér lenyűgöző látványa és az ételek, italok finom íze. Az étlapon megtalálhatóak idény jellegű specialitások a magyar konyha világából. A vendéglőhöz tartozik egy gyönyörűen berendezett cukrászda és cukrászüzem, ahonnan friss, helyben készített finomságok rendelhetők.
Vissza az előző oldalra!
Arany Strucc Szálloda-Étterem - Magyar